Vallentuna Centrum

Vallentuna Centrum

Generous, sustainable & smart – new student housing in Vallentuna Spacious apartments, minimal environmental impact, beautiful durable materials in all parts and adaptation to today’s smart technology, all these are obvious in the design of a new student house in Vallentuna. The building is designed to in an obvious way fit in with the meeting between the residential area and Vallentuna center. The roofs have a similar slope and design as the surrounding buildings, and the facade is made of light brick.

Vallentuna

75

The ambition is that the bricks from the old police house can be utilized and reused in the new house, as a way of meeting the demands of our time for smart reuse and low resource consumption. It is also a way of reusing history, part of what has been on the site is allowed to live on in a new form. The entrance to the house is towards Gärdesvägen, and there you step straight into the common entrance lounge with common areas for studies, library, bicycle workshop and events. It provides a vibrant street environment where things happen. Towards Gärdesvägen, large planting boxes for flowering plants are also placed, and a work of art is proposed in the corner towards Allévägen.